Auto klima | Frigo Alati - Sve za rashladnu tehniku, servis auto klima, punjenje auto klima, popravak auto klima

O nama


Frigo alati osnovani su 1995. godine od strane Darka Petrica.
Osnovana ideja popravka i servisa rashladnih uređaja pretvorila se u specijalizirani segment izrade alata za rashladnu tehniku.


Manja serijska proizvodnja omogućuje brzu prilagodbu, a time i proizvodnju većeg dijela alata i po posebnim narudžbama. Uz prodaju i proizvodnju alata nudimo i kompletnu tehničku podršku: organiziranje tečajeva za servisere rashladnih, auto-klima i ostalih klimatizacijskih uređaja, gospodarenje plinom (sakupljanje, recikliranje).


Tokom vremena Frigo alati su se spacijalizirali za servis, ugradnju i ostale djelatnosti vezane uz auto klime. Vršimo reparature kompresora, zavarivanje kondenzatora auto klime, izrada gotovih crijeva auto klime te ostale usluge vezane uz auto klimu.
Za dodatne informacije molimo da nam se javite putem e-maila, telefonski ili osovno na našoj adresi Beštaki 2, Adamovec.


AUTO KLIMA

Servis alati dijelovi


Odavno su prošla vremena kad je svaki malo bolji automehaničar znao o automobilu gotovo sve. Takvih renesansnih automehaničara više nema, a njihova su znanja i sinergijska iskustva zauvijek izgubljena. Kako se tehnolgija sve brže razvijala, a automobili postajali sve složeniji, potreba za učenjem, vježbanjem i prikladnim alatima proširila se do granice kad sustizanje svih tih znanja više nije moguće niti isplativo. Sustavi su komplicirani i skupi, a podjednako je skupo i školovanje. Dakako, najskuplja je praksa koja zahtijeva mnogo vremena uz intervencije na najrazličitijim automobilima s najčudnijim kvarovima.

Današnji su automobili prepuni crnih kutija i zatvorenih modula u koje prosječan automehaničar opće prakse ne smije ni zaviriti, a kamoli nešto pokušati po zdravoj pameti. Stoga se danas automobili sve manje popravljaju, a sve više obnavljaju zamjenom sklopova za koje mnogi točno ni ne znaju čemu zapravo služe i kako zaista funkcioniraju. Automehaničari se specijaliziraju za sve uža, tehnički sve složenija područja - jedni za vozila određene tvrtke, a drugi za pojedine funkcionalne cjeline unutar automobila - rasplinjače, kompresore, kočnice, mjenjače, klimatizaciju, elektriku ili elektroniku...

Iskusan stručnjak koji se intenzivno bavi jednim usko specijaliziranim područjem gdje mora stalno učiti i rješavati probleme unutar svoje branše - sve manje zna o onim ostalima.

Kako se svake godine na tržištu pojavljuju novi modeli, s novim tehničkim rješenjima, pa i patentima, za održanje poslovnog ugleda i preživljavanje na tržištu neizbježno je stalno usavršavanje.

Pritom se oni najbolji itekako trude upoznati barem one automobilske sklopove koji su funkcionalno povezani s njihovom strukom, jer popravak ili zamjena jednog automobilskog sklopa može uvelike utjecati na ostale. Automobilski klimauređaji spadaju u specijalizirane sisteme automobila koji se više ne mogu servisirati u kućnoj garaži, a slabo ih razumiju i mnogi iskusni automehaničari. Uspješno bavljenje tim područjem zahtijeva dodatno školovanje, iskustvo, alate i skupu servisnu opremu. Za razliku od problema s rasplinjačem, ubrizgavanjem, održanjem kvalitetne smjese zraka i goriva ili pak popravljanjem ovjesa - gdje se uglavnom osigurava brža i sigurnija vožnja, održavanje i kontrola klimauređaja osigurava - komfor.

Valja priznati da u tome na prvi pogled ima manje dramatike i atraktivnosti, od, recimo, promjena performansi motora ili podvozja čime se prosječni serijski automobil može pretvoriti u sportsku jurilicu. Time je i manje mladih koji će servisiranje klimauređaja odabrati kao životno zanimanje.

Ako ste osoba koju privlače složenost i posebnost klimatehnike, za posao će vam trebati skupi specijalni alati, dijagnostički uređaji i ostala oprema koju nigdje drugdje ne možete upotrijebiti. Bavljenje klimauređajima zahtijeva profesionalca koji će svjesno investirati u dugoročno razvijanje karijere, ukorak sa stanjem tehnike. Još je jedan važan razlog slabom poznavanju tog tehničkog područja, a to su gotovo nevidljivi kemijski i fizikalni procesi koji se odvijaju u klimauređajima. Iako je lako doći do uputa o ugradnji određenih tipova uređaja, principi funkcioniranja i promjena u klimauređajima većini ostaju skriveni, neobjašnjivi i nerazumljivi.

FRIGO ALATI su specijalizirani servis za otklanjanje svih zapreka i nejasnoća vezanih za autoklimu.